12 пътници в самолет на Катар Еъруейз“ пострадаха след силна

...
 12 пътници в самолет на Катар Еъруейз“ пострадаха след силна
Коментари Харесай

12 пътници пострадаха при силна турбуленция

 

12 пасажери в аероплан на „ Катар Еъруейз “ пострадаха след мощна турбуленция по време на полет от столицата на Катар Доха за Дъблин, Ирландия.

Това предадоха международните организации като се позоваха на изказване от летището в ирландската столица.

Кацането е било безаварийно и по график, самолетът се е приземил малко преди 1 ч. след среднощ ирландско време.

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)

„ Екипи на незабавна помощ чакаха самолета на пистата при кацането, като имаше и хора от летищната полиция и протипожарната работа, защото получихме сигнал за контузии на шестима от пасажерите и на шестима от екипажа в резултат на мощна турбуленция в турското въздушно пространство “,  гласи изказването.

Преди пет дни аероплан на „ Сингапур Еърлайнс “, пътуващ от Лондон за Сингапур, след мощна турбуленция 73-годишен мъж умря, а 10 пасажери получиха съществени пострадвания. Машината кацна спешно в Банкок, Тайланд.

Машината е прелетяла над регион с рискови тропически гръмотевични стихии

Според проучване от 2021 година на Националния съвет на Съединени американски щати по сигурност на превоза турбуленцията е най-често срещаната причина за самолетни произшествия, отбелязва Ройтерс. 

Беше като филм на ужасите, всички пищяха, а аз можех единствено да се кръстя и чакахме най-лошото, разяснява за bTV един от пасажерите

Докладът сочи, че сред 2009 и 2017 година турбуленция е предизвикала над една трета от проблемите по време на полети, като при множеството от тях е има най-малко един или двама души на борда с контузии, само че не и вреди по машините.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР